Vaartocht Verhalen van de Eems-Dollardkust

Stichting Verdronken Geschiedenis voert in 2016-2017 het project ‘Verhalen van de Eems-Dollardkust’ uit. Doel is het verzamelen, presenteren , vastleggen en beschikbaar stellen van verhalen over dit gebied. Een van de afsluitende activiteiten is een Unieke Dollard-vaartocht.

Datum: zondag 30 april 2017
Tijd: 7:30-15:00 uur

De vaartocht vindt plaats in samenwerking met ‘Waddentochten’ (schipper Louis de Jonge) met de ‘Noordster’. Vertrek vanuit Termunterzijl  07:30 u. – terugkeer aldaar (bij benadering) 15:00 u.

Deze vaartocht biedt de unieke gelegenheid kennis te maken met de Dollard, een gebied waar vrijwel nooit vaartochten worden gehouden. Bij laag water lijken de hoge slibplaten als muren op te rijzen uit het water. Hier liggen, bedekt door een dikke laag klei, de resten van middeleeuwse nederzettingen als Jansum, Fletum en Torum.  Onderweg worden verhalen verteld over de geologie, verdwenen nederzettingen, de schansenstrijd om de Punt van Reide en de grens- en milieuproblematiek van de Dollard.

Heeft u zelf ook verhalen? Dan kunt u dat doorgeven via het email-adres vermeld bij ‘aanmelding’.

Meer informatie: www.verdronkengeschiedenis.nl
Aanmelding: verhaleneemsdollardkust(at)gmail.com

Kosten: € 22,50, vooraf over te maken op NL07 ABNA 0612 1474 52 t.n.v. Stichting Verdronken Geschiedenis, met vermelding van naam en adres. Plaatsing op volgorde van betaling. Indien volgeboekt of bij afgelasting vanwege weersomstandigheden, wordt het geld geretourneerd. Aanbevolen wordt een lunch-pakket mee te nemen. Aan boord zijn o.a. te koop: koffie, thee, drankjes, soep, warme worst en koeken.