Spring naar hoofd-inhoud

Het ene gras is het andere niet, bij het vormen van jonge duintjes op een strandvlakte. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van kustecoloog Carlijn…

Lees meer

Tot niet zo lang geleden werden volksverhalen volop verteld in het Waddengebied. Ze dienden vaak om de wereld te verklaren en de angst voor het…

Lees meer

Op 14 maart zond het tv-programma Pointer het programma " De pot met goud onder de Waddenbodem" uit. Diverse experts en belanghebbenden kwamen in deze…

Lees meer

The Landscape design book "Fluid Soils" Co)Designing for the Wadden Sea Landscapes" is out. This publication is the fruit of the Graduation Studio…

Lees meer

Uitgelicht

Ana Colina Alonso onderzocht de morfodynamica van zand-slib getijdesystemen.

Lees meer

17-19 april 2024

Read more

Lees meer

Suzan Christiaanse deed onderzoek naar het sluiten van lokale voorzieningen en hoe mensen daar op reageren

Lees meer

Met de resultaten van het Kustgenese 2 onderzoeksprogramma om de Nederlandse kust toekomstbestendig te maken

Lees meer

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het werk van de Waddenacademie? En het laatste nieuws rechtstreeks in uw mailbox? Schrijf dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Overzicht nieuwsbrieven en inschrijven

Proefschiften

Meest recente wadden gerelateerde proefschriften

Cover thesis Ana Colina Alonso
Cover thesis Dunia Rios Yunes
Cover proefschrift Jildou Schotanus
Cover proefschrift Suzan Christiaanse

WadWeten

Maandelijks publiceren we een nieuw bericht over recent, aan de wadden gerelateerd onderzoek. Voor de berichten wordt geput uit wetenschappelijke publicaties vanuit verschillende disciplines, waaronder de biologie, geologie, economie, klimaat en cultuurhistorie.

Wadweten

Duitse onderzoekers ontdekten dat je beter niet te veel natuurartikelen kunt lezen voordat je een tripje boekt om zeehonden te spotten. Dat leidt tot…

Lees meer

De gewone strandkrab is een algemene soort in de Nederlandse zoute wateren. Als je op het strand of het wad of langs een dijk een krab vindt, is het…

Lees meer

We willen in onze Noordzee en Waddenzee meer inheemse platte oesters. De bottleneck: het aantal larven. Welke invloed de schommelende zeetemperatuur…

Lees meer

De kleine pieterman is de giftigste vissoort van de Waddenzee. Hij is berucht bij vissers, die bij het sorteren van de vangst in de giftige stekels…

Lees meer

Publicaties

Bekijk hier de nieuwste publicaties van de Waddenacademie

In het kader van de discussie over het project gaswinning Ternaard heeft het Werelderfgoedcomité kritiek geuit omdat niet is getoetst op de gevolgen…

Lees meer

De Waddenacademie heeft een Reflectie met beleidsaanbevelingen naar aanleiding van het rapport ‘De Europees- en internationaalrechtelijke status van…

Lees meer

Een analyse van de relevantie van EU-richtlijnen en internationale verdragen voor de bescherming en het beheer van de Waddenzee met een doorkijk naar…

Lees meer

Deze publicatie geeft een kort en bondig overzicht van alles wat er speelt in het Waddengebied, voor alle mensen die samenwerken aan een mooier…

Lees meer

Waddenviewer

De Waddenviewer is een digitale geografische kaart waarmee onderzoekers en andere specialisten via zogenaamde kaartlagen diverse data en andere gegevens kunnen opvragen over vele onderwerpen en meetprogramma's binnen het Waddengebied.

Meer informatie over de Waddenviewer

Portaal Waddenonderzoek

Voor de kennishuishouding van de Wadden heeft de Waddenacademie het Portaal Waddenonderzoek laten ontwikkelen. In dit Portaal wordt het wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot het Waddengebied verzameld en op overzichtelijke wijze gepresenteerd. Zo is het mogelijk voor onderzoekers, studenten en beleidsmakers om inzicht te krijgen in het onderzoek dat is gepubliceerd over specifieke onderwerpen, wie daar onderzoek naar doet en waar dat onderzoek in grote lijnen over gaat.

Ga naar het Portaal Waddenonderzoek

Kalender

Banner Free Flowing Rivers Conference

15-17 april 2024 | Oosterpoort, Groningen, Nederland

Lees meer
Swimcon 24 cover

Second Swimway 2024 conference organised within the Trilateral Wadden Sea Cooperation (TWSC)

17-19 April 2024 in Groningen, the Netherlands

32nd…

Lees meer
Wadlopen. Foto: Pixabay

9-12 mei 2024

Schiermonnikoog

Lees meer