Bezoekersstatistieken website Waddenacademie in 2014

Ruim 18.000 unieke bezoekers bekeken in 2014 ruim 140.000 pagina's op de website van de Waddenacademie. Per bezoek werden gemiddeld 5 pagina's bekeken.

Meest bezocht
Het Symposium Sense of Place in juni was een absolute topper in 2014, op de voet gevolgd door het Symposium Wadden Sea Research dat in december 2014 plaatsvond. Alle informatie voorafgaand aan de symposia zorgde voor pieken in de bezoekersstroom, maar ook de informatie na afloop van de symposia (verslag, presentaties) werd goed bekeken.

Nieuws
15% van de bezoekers kwam voor de nieuwsberichten, de top 5 van de meest bekeken nieuwsberichten op onze website waren:
1. Namen wetenschappers Oerol bekend
2. Wadden monitoring in the Spotlight in Tønder
3. Duitse tv-serie over het waddengebied
4. Meer aandacht voor beleid in krimpregio's
5. Aanbieding rapport "Mogelijke effecten op vogels van openstelling van de binnenkant van de Balgzanddijk" 

WadWeten
Wekelijks publiceert de Waddenacademie in samenwerking met de Waddenvereniging en Ecomare een WadWeten, een nieuw bericht over recent, aan de Wadden gerelateerd onderzoek. Voor de berichten wordt geput uit wetenschappelijke publicaties vanuit verschillende disciplines, waaronder de biologie, geologie en cultuurhistorie. Op de website van de Waddenacademie is de top-5 van meest bekeken WadWeten in 2014:
1. Texel aan de Vecht
2. Gedigitaliseerde zeekaarten
3. Zeekraal: gezond en lekker
4. Bruinvis gestrand: meer vragen dan antwoorden
5. Kwallenzee

Opvallend is dat maar één WadWeten in 2014 is geschreven en de andere vier in de jaren daarvoor. Oude WadWetens worden dus ook nog veelvuldig geraadpleegd, wat ook blijkt uit het feit dat de overzichtspagina WadWeten ook veel wordt bekeken.

Het aantal volgers op twitter groeide in 2014 met ruim 300 volgers naar 723 (1 januari 2015).