Eerste directeur Waddenfonds benoemd

Bram van de Klundert is benoemd tot directeur Waddenfonds. Dat heeft het algemeen bestuur van het Waddenfonds besloten. Het besluit was unaniem. Van de Klundert is benoemd vanwege zijn visie op het Waddengebied en zijn uitgebreide netwerk.

Luchtfoto Terschelling. Foto: Beeldbank RWS

Op dit moment is van de Klundert nog werkzaam als programmamanager Nederland bij het Wereld Natuurfonds. Eerder hield hij zich onder andere bezig met gebiedsontwikkeling en ruimtelijke ordening. Door zijn ruime ervaring heeft hij een breed netwerk opgebouwd in de Haagse beleidswereld, binnen natuur- en maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. Van de Klundert start zijn werkzaamheden bij het Waddenfonds in december.

Het Waddenfonds is per 1 januari 2012 overgedragen door het Rijk aan de provincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland. Het fonds is bestemd voor versterking van de ecologie en economie van het Waddengebied. Hiervoor is tot 2026 500 miljoen Euro beschikbaar. Jaarlijks is 28 miljoen Euro beschikbaar. Dit geld wordt als aanvullende subsidie verstrekt.