Eerste Oerol colleges

Net als voorgaande jaren zijn er in het paviljoen Woordkracht op de Westerkeyn bijna dagelijks verdiepende voordrachten en lezingen van wetenschappers die aanhaken bij voorstellingen van Oerol.

Oerol College Theunis Piersma
Publiek tijdens Oerol College

Afgelopen zaterdag verzorgde Theunis Piersma het eerste Oerol college in een vol paviljoen. Hij sprak over het expeditieproject What is it Like to Be a Bird? van Thijs van Vuure, waarin de grenzen tussen menszijn en vogelzijn worden verkend.  

Omrôp Fryslân besteedde op 18 juni aandacht aan het eerste Oerol college. Presentator Albert Jensema ging met Theunis Piersma op pad naar de voorstelling van Thijs van Vuure. Ook zijn er beelden van het college te zien. Bekijk het filmpje van Omrôp Fryslân op Youtube

Zondag 17 juni verzorgde onderzoeker Saskia Werners in het kader van het Expeditie-project van de Waterlanders een lezing over de gevolgen van klimaatsveranderingen en wat voor rol wij daar zelf in kunnen spelen.

Gedurende het vervolg van Oerol worden er nog een aantal Oerol colleges gehouden. De colleges zijn om 15 uur in het paviljoen Woordkracht op Westerkeyn. 

Donderdag 21 juni: 
Gekoppeld aan de voorstelling Freeze! van theathermaker en stenenliefhebber Nick Steur zal Wim Dubelaar (natuursteenspecialist bij TNO) een lezing geven.

Vrijdag 22 juni:
Kris van Koppen (hoogleraar milieubeled WUR) verzorgt op vrijdag 22 juni een lezing bij de voorstelling Contre Nature van het Franse theatercollectief Tricyclique Dol.

Zaterdag 23 juni: 
Geoloog Albert Oost (Deltares) geeft een lezing over geven en nemen.

Meer informatie over de lezingen en voorstellingen: www.oerol.nl.