Laatste Oerol colleges

Vrijdag 22 juni werd het Oerol college verzorgd door Kris van Koppen, hoogleraar Milieubeleid van de Universiteit Wageningen. In zijn college ging hij in op de voorstelling Contre Nature van het Franse theatercollectief Tricyclique Dol. Het paviljoen was weer tot de laatste plaats bezet.

Lezing Kris van koppen
Publiek bij de lezing van Kris van Koppen
Lezing van Albert Oost

Oerol colleges
Net als voorgaande jaren zijn er in het paviljoen Woordkracht op de Westerkeyn bijna dagelijks verdiepende voordrachten en lezingen van wetenschappers die aanhaken bij voorstellingen van Oerol.

Op 16 juni verzorgde Theunis Piersma het eerste Oerol college in een vol paviljoen. Hij sprak over het expeditieproject What is it Like to Be a Bird? van Thijs van Vuure, waarin de grenzen tussen menszijn en vogelzijn worden verkend. Omrôp Fryslân besteedde op 18 juni aandacht aan dit eerste Oerol college. Presentator Albert Jensema ging met Theunis Piersma op pad naar de voorstelling van Thijs van Vuure. Ook zijn er beelden van het college te zien. Bekijk het filmpje van Omrôp Fryslân op Youtube

Zondag 17 juni verzorgde onderzoeker Saskia Werners in het kader van het Expeditie-project van de Waterlanders een lezing over de gevolgen van klimaatsveranderingen en wat voor rol wij daar zelf in kunnen spelen.

Donderdag 21 juni gaf Wim Dubelaar (natuursteenspecialist bij TNO) een lezing gekoppeld aan de voorstelling Freeze! van theathermaker en stenenliefhebber Nick Steur.

Zaterdag 23 juni verzorgde geoloog Albert Oost (Deltares) een lezing over geven en nemen.