TNO levert eerste deel van het model GeoTOP in de Waddenregio op

De Geologische Dienst Nederland van TNO levert informatie over de opbouw en eigenschappen van de ondergrond in de vorm van ondergrondmodellen (3D geologische kaarten). Het model GeoTOP wordt op dit moment uitgebreid voor de Waddenregio. Begin 2014 is het westelijke deel van de Waddenregio afgerond en vrijgegeven. In de loop van dit jaar zal dit model op DINOloket worden gepubliceerd; tot die tijd is het op aanvraag bij TNO verkrijgbaar.

Impressie van het begin 2014 gereedgekomen GeoTOP-gebied “Westelijke Wadden”

Om een goed model van de Waddenregio te ontwikkelen werkt TNO samen met een begeleidingscommissie waarin belanghebbenden uit de regio vertegenwoordigd zijn. Dit zijn, naast de Waddenacademie, de provincies Friesland, Groningen en Drenthe, Vitens, ICTU, de Universiteit Groningen, de gemeente Groningen en de waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa’s, Wetterskip Fryslân.

Op de webpagina’s van DINOLoket kunt u uitvoerige informatie vinden over het model GeoTOP. Ook kunt u daar de modellen downloaden voor eigen gebruik. GeoTOP : http://www.dinoloket.nl/detaillering-van-de-bovenste-lagen-met-geotop

Meer informatie over het model GeoTOP en hoe TNO te werk gaat vindt u in het thema geowetenschap op de website van de Waddenacademie.