Vierde Waddenlezing: Waddenzee - Waddenland

Op 10 maart hield Meindert Schroor, directielid van de Waddenacademie en verantwoordelijk voor de portefeuille cultuurhistorie, de vierde van de serie Waddenlezingen "Wetenschap over het Wad" die de Waddenacademie in samenwerking met de Volksuniversiteit Fryslân in februari en maart organiseert.

Lezing Meindert Schroor bij Volksuniversiteit Fryslan
Lezing Meindert Schroor bij Volksuniversiteit Fryslan

In een goed gevulde zaal in de openbare bibliotheek in Leeuwarden vertelde Meindert Schroor over het Waddengebied dat meer is dan een natuurgebied. Het is al eeuwenlang ook een landbouwgebied, een leverancier van grondstoffen en energie, van menselijk kapitaal en ruimte. Tegenover het vijftigtal eilanden staat een minstens zo groot aantal kustregio's. Elk met hun eigen kenmerken, maar vooral met overeenkomstige trekken.

Bekijk de presentatie Waddenzee - Waddenland. Sociaaleconomische en sociaal-culturele samenhangen in het Waddengebied (pdf 5 Mb).

Op 17 maart verzorgt Pier Vellinga de vijfde en laatste lezing: Wadden in tijden van klimaatverandering. Hij zal vertellen  hoort over de kansen en bedreigingen voor de wadden, de eilanden en de vaste kust

Meer informatie over de volledige lezingenreeks.