Skip to main content

Symposium Eems-Dollard 2050 in 2020

25e Symposium Waddenacademie
11 november 2020
Theater en Congrescentrum De Molenberg
Delfzijl

Op 11 november 2020 organiseren de Waddenacademie en het Programma Eems-Dollard 2050 gezamenlijk het symposium Eems-Dollard 2050 in 2020.

Eems-Dollard 2050

In 2016 zijn de rijks- en regionale overheden, het bedrijfsleven en de natuur- en milieuorganisaties gezamenlijk gestart met het programma Eems-Dollard2050. Het Programma is gericht op ecologisch herstel van het Eems-Dollard estuarium, waarbij ruimte blijft en kansen worden benut voor economische ontwikkeling.

‘Leren door doen’ was vanaf de start van het programma het motto. Niet eindeloos blijven praten en onderzoeken, maar aan de slag met elkaar. Leren van de ervaringen onderweg en waar nodig bijsturen. Nu, 5 jaar later, is een belangrijk bijstuurmoment aangebroken. De eerste tranche, die liep van 2016 tot 2020 is geëvalueerd en vertaald naar strategieën voor de volgende tranche, die loopt van  2021 tot 2026.

Symposium

Tijdens het symposium willen we u graag bijpraten over de opgedane ervaringen, de nieuwste inzichten en de strategieën voor de komende vijf jaar. Maar ook willen we samen met u verkennen hoe, samen met partners en betrokkenen, de strategieën voor de tweede tranche van ED2050 in de praktijk kunnen worden gebracht.

Hoe kunnen we ED2050 nog meer verbinden met de opgaven voor ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid? Hoe kunnen we het best inspelen op maatregelen voor klimaatadaptatie? Wat zijn de kansen voor een duurzame economie van het gebied? Deze en andere vragen komen tijdens het symposium aan de orde. Bekijk hier het programma.

Locatie

Het symposium vindt van 10.00 tot 17.00 plaats in Theater en Congrescentrum De Molenberg in Delfzijl, waarbij de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen. Er is plaats voor maximaal 140 deelnemers. Mocht er aanleiding toe zijn dan zal het evenement online plaatsvinden.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 1 oktober via de website van de Waddenacademie.  Waarbij geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt en vol is vol.