Spring naar hoofd-inhoud

Symposium Unesco Man & Biosphere Programme

Waddenkust verkent kandidatuur Unesco Biosfeer-gebied

Livestream

Waddenkust bij Holwerd. FOto: TS

Save the date!
Unesco Man & Biosphere symposium
5 februari 2021

Waddenkust verkent kandidatuur Unesco Biosfeer-gebied

Het gebied Blije, Holwerd, Ternaard, Dokkum, inclusief de zeven tussenliggende authentieke terpdorpen, verkent op dit moment de kandidatuur voor de bijzondere Unesco ‘Biosfeer-status’ voor dit deel van de Waddenkust. Dit is mede aanleiding om dit symposium, samen met de Nederlandse Unesco Commissie, te organiseren over het Unesco ‘Man & Biosphere Programme’.

Wereldwijd netwerk

In een netwerk van meer dan 700 unieke ‘Biosfeer-gebieden’ werken mens en natuur samen aan een duurzame ontwikkeling. Natuurbehoud en -bescherming hand in hand met de sociaaleconomische ontwikkeling van een gebied. Zónder extra restricties, maar mét het onderscheidend vermogen én de aantrekkingskracht van een sterk merk.

Het symposium

Het symposium wordt geopend door de commissaris van de Koning, de heer Arno Brok, waarna een aantal sprekers hun licht zullen werpen op de meerwaarde van het ‘Mens en Biosfeer-programma’ en de kansen van de kandidatuur voor duurzaam toerisme langs de Waddenkust. Het gebied zelf zal ingaan op de huidige samenwerking tussen de dorpen en Dokkum in relatie tot de schaalsprong van Holwerd aan Zee.

Unesco-hoofdkantoor Parijs

Naast een bijdrage van de Nederlandse Unesco Commissie – supporter van het symposium - zal een vertegenwoordiger van het Unesco-hoofdkantoor in Parijs de brede doelstelling van het programma benadrukken. Verder zullen Maarten Hajer (voormalig directer Planbureau voor de Leefomgeving) en andere sprekers vertellen over de meerwaarde van de Biosfeer-status en de grote opgaven voor de Waddenkust. Ook het Duitse Biosfeer-gebied Niedersachsisches Wattenmeer is van de partij om te vertellen over het aantrekkelijke perspectief van de Unesco Biosfeer-status voor het gebied. Burgemeester Johannes Kramer (Noardeast-Fryslân) zorgt voor de afsluiter.
 
Het definitieve programma en de link om je aan te melden, volgen.
 
5 februari 2021
Van 13.30 tot 16.00 uur
Alleen via livestream te volgen
Aanvullende info is te vinden op www.holwerdaanzee.nl