Nieuwsarchief

Tijdens de feestelijke opening van de Week van de Smaak op vrijdag 11 september in Leeuwarden zijn de winnaars bekend gemaakt van de Held van de Smaak…

Lees meer
Koeien en schapen grazen op de kwelder bij de Punt van Reide. Foto: Waddenacademie.

Hazen, ganzen, vee, op de Europese kwelders loopt van alles te grazen. Kelly Elschot onderzocht de effecten van kleine en grote grazers op de…

Lees meer

Promovenda Wanda van Enst bespreekt in een wetenschappelijk artikel dat onlangs is verschenen in het tijdschrift Environmental Science & Policy drie…

Lees meer
Japanse oester in een mosselbank op het Balgzand. Foto: Waddenacademie.

Dit najaar organiseert het NIOZ een serie publiekslezingen in de Bibliotheek in Den Burg op Texel. Zes presentaties over zeeonderzoek, van groot tot…

Lees meer

Bettina Bock is benoemd tot bijzonder hoogleraar Bevolkingsdaling en Leefbaarheid voor Noord-Nederland aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij gaat…

Lees meer
Zonnende zeehond op de Hond/Paap. Foto: Waddenacademie.

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de internationale overeenkomst inzake de bescherming van zeehonden in de Waddenzee is aangenomen. De Wadden Sea…

Lees meer
Jouke van Dijk

Interview met Jouke van Dijk, voorzitter en directeur van de Waddenacademie in de Amelander, het vrijetijdsmagazine van en voor Ameland.

Lees meer
de Punt van Reide in het Eems-Dollard gebied

In de serie opinieartikelen in het Friesch Dagblad, die op initiatief van de Waddenacademie tot stand komen is een artikel verschenen van Wilfred…

Lees meer
Japanse Oester. Foto: Waddenacademie

Van oktober tot en met begin december zal de Seniorenacademie Hovo Leeuwarden een nieuwe cursus Wad Biologie gaan aanbieden. Zeven colleges rond alle…

Lees meer
Logo springtij

Van 24 tot en met 26 september vindt het Springtij Forum plaats op Terschelling. Op Springtij 2015 is veel aandacht voor de Wadden in het kader van…

Lees meer