14e Wetenschappelijke Waddenzee Conferentie in Tønder van start

Hoeveel vis en mosselen kunnen uit de Waddenzee worden genomen zonder het ecosysteem te verstoren? Hoe beïnvloeden klimaatverandering en stijgende zeespiegel de flora en fauna van de Waddenzee? Hoe kunnen toeristen van de Waddenzee genieten zonder trekkende vogels te verstoren? Dit zijn enkele van de vele onderwerpen die 130 wetenschappers zullen bespreken tijdens het 14e Internationale Wetenschappelijke Waddenzee Symposium van 9-11 mei 2017 in Tønder, Denemarken.

Opening van de conferentie in Tønder ISWSS14. Foto: CWSS

Het symposium is georganiseerd door het Deense Milieubeschermingsagentschap, Het Deense Waddenzee National Park en de gemeente Tønder.

De wetenschappelijke conferentie vindt voor het eerst plaats in Denemarken. In 2014 werd het Deense deel van de Waddenzee ook ingeschreven als onderdeel van Waddenzee werelderfgoed. De deelnemers aan de conferentie zullen een breed scala aan onderwerpen behandelen, zoals economie, samenleving, ecologie, cultureel erfgoed, geologie en klimaat.

Tønder was in 2014 de plaats van de 12e Trilaterale regeringsconferentie over de bescherming van de Waddenzee. De 13e Trilaterale regeringsconferentie wordt volgend jaar gehouden in Leeuwarden, Nederland. Politici uit Denemarken, Duitsland en Nederland zullen elkaar ontmoeten om gemeenschappelijke richtlijnen voor het verdere beheer van het Waddenzee werelderfgoed te bespreken en vast te stellen. Zij zullen ook een trilaterale onderzoeksagenda opstellen. Het concept van de trilaterale onderzoeksagenda wordt deze week besproken in Tønder.

Bekijk het Programma voor het 14e Internationale Waddenzee Symposium (ISWSS)