Beauty and Brains op Oerol

Oerol en de Waddenacademie zijn een samenwerking aangegaan met het doel wetenschap en kunst elkaar te laten versterken en inspireren. Klaas Deen van de Waddenacademie schreef voor de Oerol dagkrant een column over de Oerol colleges en de samenwerking met kunstenaar Thijs van Vuure.

Thijs van Vuure bij aanvang van de voorstelling Kaentre.
Han Olff tijdens het eerste Oerol College over de voorstelling van Thijs van Vuure.

Column Klaas Deen (bestuurssecretaris Waddenacademie) in Oerol dagkrant 19 juni 2013:
 
Op Arjens Dune speelt tijdens Oerol 2013 Thijs van Vuure de voorstelling Keantre, een voorstelling over kantelpunten in ecosystemen. Het publiek moet kiezen of het als gids kiest voor een filosoof of een bioloog. De voorstelling behandelt op een aansprekende wijze de ontstaansgeschiedenis van de Waddenzee en de dilemma's bij het beheer van dit unieke gebied, dat sinds 2009 de status heeft van Unesco Werelderfgoed. De belangstelling voor de voorstelling is overweldigend.

Ook de Oerol colleges, elke middag om 15.00 uur in het Paviljoen op de Westerkeyn, mogen op veel belangstelling rekenen: wetenschappers vanuit zeer verschillende disciplines geven naar aanleiding van een Oerol voorstelling een publiekscollege. Op deze manier zijn in de afgelopen dagen al thema's als ecologie, literatuur en economie met het publiek gedeeld.
 
Oerol en de Waddenacademie zijn in 2010 een samenwerking aangegaan die in de afgelopen vier jaar versterkt en verdiept is. We zijn er beiden van overtuigd dat wetenschap en kunst elkaar kunnen versterken en inspireren.  Zoals Hans Clevers, president van de KNAW, het in zijn laatste jaarrede op 27 mei zo treffend zei: 'wetenschappers en kunstenaars hebben gemeen dat zij de wereld onderzoeken, zij het met zeer verschillende gereedschappen'.
Gelet op de grote belangstelling voor het project van Thijs en de Oerol colleges bent u hiervan allang overtuigd!

De volledige Oerol dagkrant nr 6 is te bekijken via de Oerol website.

Alle dagkranten zijn te vinden op http://issuu.com/oerolfestival.