Conferentie ISISA 2017 afgerond

De 15e ISISA (International Small Island Studies Association) conferentie vond plaats op Kangaroo Island (Australië) van 2 tot 7 juli.

De overhandiging van de vlag. Op de foto van links naar rechts: Peter Clements van Kangaroo Island, president van ISISA Godfrey Baldacchino enklaas Deen, secretaris van de Waddenacademie.

De conferentie werd georganiseerd door de International Small Islands Studies Association (ISISA), de organisatie die zich bezig houdt met de studie van kleine eilanden.

Zo'n 100 wetenschappers vanuit de hele wereld werden door de lokale gemeenschap op hartverwarmende wijze ontvangen, wat de opmaat was voor een geslaagde conferentie waarin wetenschappelijke kennis en inzichten en lokale praktijkkennis aan elkaar werden gekoppeld.

Aan het einde  van de conferentie presenteerde Klaas Deen, secretaris van de Waddenacademie, de opzet van de 16e ISISA conferentie, die van 10 t/m 14 juni 2018 in Leeuwarden en op Terschelling wordt gehouden. Daarna kreeg hij symbolisch de vlag overhandigd, wat het slotstuk was van een geslaagd congres. 

Bekijk de presentatie van Klaas Deen (pdf 3,6 Mb).

De Waddenacademie organiseert in samenwerking met Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, Oerol, RUG, Universiteit Leiden en KITLV in 2018 van 10 tot en met 14 juni in Leeuwarden en op Terschelling het 16e ISISIA congres. Het thema is dan: The Changing future of Islands. Lees meer over Symposium ISISA2018.