Deense Nationalpark Vadehavet op werkbezoek

Op 17 en 18 maart waren 20 vertegenwoordigers van het Deense Nationalpark Vadehavet (Deens voor Waddenzee) op werkbezoek in Nederland. Op 17 maart kregen ze in het Huis voor de Wadden nadere uitleg over de Nederlandse situatie door vertegenwoordigers van Programma naar een Rijke Waddenzee, Regiecollege Waddengebied, het duurzaam Toerisme en Waddenacademie.

Excursie naar Schiermonnikoog met vertegenwoordigers nationaal park Vadehavet. Foto Herman Verheij
Excursie naar Schiermonnikoog met vertegenwoordigers nationaal park Vadehavet. Foto Herman Verheij

De eerste dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner in Post Plaza, aangeboden door PRW, Ministerie van Economische Zaken en Waddenacademie.

Op dag 2 stond een excursie naar Schiermonnikoog op het programma. Daar werden de Deense gasten welkom geheten door de wethouder van Schiermonnikoog, waarna ze op lokatie verder werden bijgepraat door een fietsenverhuurder, een boer en een vertegenwoordiger van Het Nationale Park Schiermonnikoog. De dag werd afgesloten met een fietstocht over het eiland onder leiding van een gids. Bekijk hier enkele foto's van de excursie.

Het werkbezoek was van Nederlandse kant voorbereid door Sjon de Haan, aanjager werelderfgoed Waddenzee, en Klaas Deen, secretaris Van de Waddenacademie.