Documentaire "De Vogelwachter"

Afgelopen Oerol is de verkorte versie van de documentaire "De Vogelwachter" van filmmaker Hans den Hartog succescol in première gegaan. De filmmaker is nu gestart met een crowdfunding-project om een lange versie te maken waarin ook Engelsmanplaat en Rottumerplaat worden meegenomen.

Filmer aan het werk. Foto: Hans den Hartog

In een doorlopende dagelijkse voorstelling op Oerol is de film door zo'n 4000 bezoekers gezien. De recensies waren hartverwarmend.

In deze docu wordt de nog laatste professionele vogelwachter op de Boschplaat van Staatsbosbeheer gevolgd. Oud vogelwachters vertellen hun verhalen ondersteund met uniek historisch fotomateriaal. Time Lapse beelden van de kwelders, slenken en wadplaten geven de dynamiek van dit prachtige gebied weer en ook de lepelaar is te zien, de meest exotische broedvogel in het Waddengebied.

Hans den Hartog werkt momenteel aan een lange versie waarin ook Engelsmanplaat en Rottumerplaat worden meegenomen. Deze lange film zal ook worden ingestuurd naar diverse filmfestivals en geschikt worden gemaakt voor theater en filmhuizen.

Om dit realiseren is een crowdfunding-project opgestart, zie: http://www.crowdfundingvoornatuur.nl/Vogelwachter