Documentaire de Vogelwachter op 19 mei in Leeuwarden te zien

In het kader van de Nationale Vogelweek 2016 vertoont SliekerFilm op donderdag 19 mei a.s. eenmalig De Vogelwachter, de prachtige natuurdocumentaire van Hans den Hartog.

Still uit documentaire de Vogelwachter.

‘Tijd bestaat niet, enkel tij’ luidt de ondertitel van de documentaire De vogelwachter van Hans den Hartog. Je hoeft alleen maar de trailer te zien om te begrijpen wat hij daarmee bedoelt. De film gaat over de vogelwachters en de natuur op het Waddeneiland Terschelling. Den Hartog volgt de laatste professionele vogelwachter van Nederland, Oene de Jong.  Daarnaast vertellen twee oud-vogelwachters hun verhalen. Aangevuld met uniek historisch beeldmateriaal, filosofische anekdotes en schitterende time-lapse beelden van de natuur wordt geschetst hoe groot de waarde is van de vogelwachter in  het cultureel historisch erfgoed van het Waddengebied. Naast de Boschplaat brengt de filmmaker ook een bezoek aan de Engelsmanplaat en Rottumerplaat, twee unieke plekken in het Waddengebied waar vogelwachters in het broedseizoen permanent aanwezig zijn.

Deze prachtige natuurdocumentaire wordt in verband met de Nationale Vogelweek 2016 eenmalig vertoond op donderdag 19 mei. Na afloop van de film is filmmaker Hans den Hartog aanwezig voor een Q&A.

Meer informatie op de website van Slieker Film

Bekijk hier de trailer van de film op Youtube.