Fryslân DOK: Een monument voor Jan Abrahamse

Op 22 november werd de documentaire "In monumintsje foar Jan Abrahamse" uitgezonden bij Fryslân DOK en NPO2. De documentaire van Thom Verheul schetst een portret van Jan Abrahamse en vijftig jaar Waddenvereniging door de ogen van vrienden, bekenden en oprichters. Jan Abrahamse overleed in 2013.

thumb fryslan Dok

De Waddenvereniging bestaat dit jaar vijftig jaar. Een groot deel van de turbulente geschiedenis van de vereniging werd van dichtbij meegemaakt en zelf ‘gemaakt’ door Jan Abrahamse. Hij was sinds de jaren tachtig de drijvende kracht achter het Waddenbulletin.

Abrahamse was ook één van de oprichters van de Waddenvereniging. Hij was in 1957 één van de eerste wadlopers en haalde in 1962 met de eerste, zeer gevaarlijke oversteek van Texel naar Vlieland, samen met Jaap Buwalda, de landelijke pers. Over de jaren heen wist Abrahamse op inspirerende wijze natuur, cultuur en kunst vooral via fotografie met elkaar te verbinden.

De documentaire was afgelopen weekend te zien bij Omrop Fryslan en NPO 2 en is hier nog terug te kijken: http://www.omropfryslan.nl/utstjoering/fryslan-dok-fan-22-novimber-2015-1700