Internationale conferentie over het thema vismigratie

Van 22 tot en met 24 Juni 2015 is Groningen gastheer van een internationale conferentie georganiseerd over het thema vismigratie. De conferentie wordt geopend door Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Van over de hele wereld gaan zo'n 500 vismigratiedeskundigen, technici en projectleiders kennis delen en workshops en excursies bijwonen.

Logo Fishmigration2015

Internationale sprekers uit  Australië, Zuid-Amerika, Europa, Azië en Noord-Amerika laten de deelnemers kennismaken met de laatste ontwikkelingen rond vismigratie en het belang van vrije migratieroutes. De nieuwste high-tech oplossingen voor vispassageproblemen worden getoond in Groningen. En er wordt een speciale ‘Talent Room’ voor studenten ingericht. Studenten kunnen hier kennismaken met expert.

De internationale conferentie over vismigratie wordt voor het eerst in Europa gehouden.

Thema's zijn:
- werking van vispassages bij waterkrachtcentrales, sluizen en gemalen.
- toepassing van diverse onderzoekstechnieken (waaronder telemetrie) voor de werking van vispassages.
- ontwerp en beheer en onderhoud van vispassages
- het verwijderen van grote dammen in Noord-Amerika
- Europese Kader Richtlijn Water, stroomgebiedsplannen voor vismigratie en andere beleidsinstrumenten

Katja Philippart, directielid Ecologie van de Waddenacademie zal op woensdag 24 juni een parallelsessie voorzitten rondom het thema 'Measuring the success of fish passages: from impact assessments to a virtual ecology approach'.

Bekijk hier het complete programma: http://fishpassage.umass.edu/?q=content/conference-program