Internationale publicatie Waddenacademie

Cover Ocean & Coastal Management

In een artikel in het internationale wetenschappelijke tijdschrift ‘Ocean & Coastal Management’ beschrijft de Waddenacademie met drie medeauteurs de uitdagingen die klimaatverandering en globalisering voor de Waddenregio met zich meebrengen. Om deze uitdagingen aan te gaan, wordt een integrale sociaal-ecologische systeembenadering bepleit. Essentiële eigenschappen van deze benadering zijn een sterke interdisciplinariteit en aandacht voor schaalproblemen en cumulatieve effecten. Het artikel zal deze herfst in drukvorm verschijnen. Het is nu al online beschikbaar.

De auteurs van het artikel zijn, naast de bestuursleden en de wetenschappelijk medewerker van de Waddenacademie, de professoren Karsten Reise (AWI - Wadden Sea Station Sylt), Wim Wolff (Rijksuniversiteit Groningen) en Morten Pejrup (Universiteit van Kopenhagen). 

Het artikel is onderdeel van een speciale editie van ‘Ocean & Coastal Management’. Deze editie wordt uitgegeven naar aanleiding van het door de Waddenacademie georganiseerde internationale symposium ‘Towards a trilateral research agenda’, dat in december 2010 plaats vond in Leeuwarden.

Op het 13e International Scientific Wadden Sea Symposium (ISWSS), dat in Leeuwarden wordt gehouden van 21 t/m 23 november 2012, zal de gedrukte uitgave van de speciale editie van Ocean & Coastal Management beschikbaar zijn. Hoofdorganisator van dit symposium is de Waddenacademie.

The Wadden Sea Region: Towards a science for sustainable development (pdf 0,5 Mb). 
Authors: Pavel Kabat, Jos Bazelmans, Jouke van Dijk, Peter M.J. Herman,   Tim van Oijen, Morten Pejrup, Karsten Reise, Hessel Speelman, Wim J. Wolff.