Interviews naar aanleiding van boekpresentatie op symposium Waddenacademie.

Jos Bazelmans geïnterviewd op de radio en artikel in Trouw

Samen leven in het kwetsbare Waddengebied vraagt om een onconventionele aanpak. Daarvoor kan een revolutionair verkeersconcept, de 'gedeelde ruimte' van Hans Monderman, als inspiratiebron dienen.Deze conclusie trekt waddenhoogleraar Jos Bazelmans in zijn boek 'Gedeelde ruimte' dat op woensdag 9 december tijdens het derde symposium van de Waddenacademie wordt aangeboden aan Joop Mulder (directeur Oerol). In het boek doet Bazelmans verslag van een boeiende reis door het Waddengebied en van de gesprekken die hij voerde met bewoners. Volkskrant-fotograaf Harry Cock voorzag het boek van fraaie foto's van het alledaagse leven van de geïnterviewden tegen de achtergrond van het Noord-Nederlandse cultuurlandschap.

Naar aanleiding van deze boekpresentatie zal Jos Bazelmans te gast zijn in het programma Casa Luna van de NCRV in de nacht van 8 op 9 december. Casa Luna is een informatief programma dat elke werkdag tussen 00.00 en 02.00 uur via Radio1 wordt uitgezonden.
Daarnaast zal Jos Bazelmans op woensdag 9 december geïnterviewd worden in het programma Omnium van Omrop Fryslân om 11:30.

U kunt de uitzending van Casa Luna ook nog beluisteren via uitzending gemist

Lees ook het artikel in Trouw over de presentatie van het boek