Islands of the World Conference 2017

Van 2-7 juli wordt op Kangaroo Island (Australië) de 15e Islands of the world Conference gehouden met als thema: Small Island Communities; Models for Global Survival.

De conferentie wordt georganiseerd door de International Small Islands Studies Association (ISISA), de organisatie die zich bezig houdt met de studie van kleine eilanden.

Meer dan 100  wetenschappers zullen gedurende vijf dagen vanuit allerlei invalshoeken zich bezig houden met de uitdagingen waarvoor kleine eilanden zich zien gesteld en worden ondergedompeld in de eilandgemeenschap en omgeving van Kangaroo Island.  Om een idee te krijgen van de veelheid van onderwerpen die tijdens de conferentie aan de orde komen, bekijk hier de samenvattingen van de presentaties die gedurende de conferentie worden gehouden.

De Waddenacademie organiseert in samenwerking met Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, Oerol, RUG en KITLV in 2018 van 10 tot en met 14 juni in Leeuwarden en op Terschelling het 16e ISISIA congres. Het thema is dan: The Changing future of Islands.

Klaas Deen, secretaris van de Waddenacademie, zal aanwezig zijn op Kangaroo Island om de vlag op te halen voor de conferentie van volgend jaar en de opzet van de conferentie te schetsen.

Bekijk hier alle informatie over de conferentie ISISA2017.