Jouke van Dijk gekozen tot President van de European Regional Science Association (ERSA)

Tijdens het 53e jaarlijkse congres in het Italiaanse Palermo is prof.dr. Jouke van Dijk gekozen tot President van de European Regional Science Association (ERSA) voor een periode van vijf jaar.

Jouke van Dijk

Jouke van Dijk (1956) is hoogleraar Regionale Arbeidsmarktanalyse bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen en Voorzitter/Directeur van de Waddenacademie-KNAW. ERSA is een internationale organisatie met ca. 3.500 leden die zijn aangesloten bij 17 Europese secties die zijn ingedeeld naar taal of geografische ligging. De leden zijn onderzoekers en beleidsmakers werkzaam bij universiteiten, onderzoeksinstituten en overheden op het terrein van economische geografie, ruimtelijke economie en regionaal beleid en ontwikkeling.

Het doel van ERSA is het bevorderen van de Regional Science als wetenschapsgebied, o.a. door het organiseren van het jaarlijkse Europese congres met rond de 1000 deelnemers en de jaarlijkse Summerschool voor jonge wetenschappers uit heel Europa. Daarnaast worden in tal van plaatsen in Europa kleinere thematische workshops georganiseerd waar wetenschap en beleid elkaar ontmoeten.

ERSA wordt bestuurd door de President en de ERSA-Council waarin alle 17 secties vertegenwoordigd zijn en zij worden daarbij ondersteund door het European Organising Commitee en het ERSA Office dat gezeteld is in Louvain-la-Neuve, Belgie.

Zie ook: www.ersa.org.