Jouke van Dijk over belang van toerisme voor regionale economie

In het gemeentehuis in Dokkum werd woensdag 4 maart een minisymposium gehouden over nut en noodzaak van toeristenbelasting voor de lokale economie. Hoe is dit geregeld in Noordoost Friesland maar ook elders in Nederland en Europa?

Jouke van Dijk. Foto: Walther Walraven.

Jouke van Dijk, Hoogleraar Regionale Arbeidsmarktanalyse aan de Rijksuniversiteit Groningen en voorzitter van de directie van de Waddenacademie sprak op dit minisymposium over het belang van toerisme voor regionale economie en werkgelegenheid.

Bekijk de presentatie van Jouke van Dijk: Toerisme en de regionale economie van Noord-Fryslân (pdf 1,6 Mb).

De Leeuwarder Courant besteedde op 5 maart ook aandacht aan het minisymposium. Lees het artikel: Vliegen naar de Wadden. (pdf 0,1 Mb).

Ook Dagblad van het Noorden publiceerde een artikel: Vliegen naar de Waddeneilanden. Op 6 maart ging het hoofdredactioneel commentaar van Jaap Kiers ook over dit onderwerp.

Naar aanleiding van het artikel in de Leeuwarder Courant ging Jouke van Dijk in Het programma Weistra op wei van Omrop Fryslân in gesprek met Jojanneke Drijver van de Waddenvereniging. Het item is te beluisteren op de website van Omrop Fryslân, in het eerste uur van 42-46 min.

Meer informatie over dit minisymposium op de website van de gemeente Dongeradeel.