Lezing Jasper Heslinga: Toerisme in het waddengebied

Op zondag 2 april vertelde Jasper Heslinga over zijn promotieonderzoek naar toerisme in het Waddengebied in een nieuwe editie van Museum Universiteit, georganiseerd door RUG/Campus Fryslân in samenwerking met het Fries Museum en Tresoar

Een volle veerboot naar Ameland. Foto: TS

Jasper Heslinga is als promovendus verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Waddenacademie en daarnaast onderzoeker bij het European Tourism Futures Institute (ETFI) in Leeuwarden. In zijn promotieonderzoek naar toerisme in het Waddengebied staat de vraag centraal hoe toeristische ontwikkeling kan worden verbonden met natuurbescherming op een manier dat ze elkaar juist versterken en dat zowel mens als natuur hier van kunnen profiteren.

In de lezing gaf Jasper een klein inzicht in zijn proefschrift en ging hij vooral in op de methoden van onderzoek die hij heeft gebruikt om de relaties tussen toerisme en natuur beter te kunnen begrijpen.

  • Ook Omrop Fryslân interviewde Jasper Heslinga, dit radio interview is hier terug te luisteren.
  • Op 6 april was Jasper Heslinga te horen in het programma Open Huis op NPO Radio 5. De uitzending is hier te beluisteren, het item begint op 96 min.