Online toegangspoort voor het Waddengebied gestart

Met www.beleefdewaddennatuur.nl lanceren zes natuurorganisaties die samenwerken in het programma ‘Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen’ een toegangspoort tot de waddennatuur. Op de nieuwe website vind je niet alleen alle informatie die je nodig hebt om de natuur in het waddengebied te ontdekken, je snuift er de sfeer van de Wadden direct op.

screenshot van de interactieve kaart van de website beleefdewaddennatuur.nl

Interactieve kaart
Uniek is de natuurradar: in één oogopslag zie je op een interactieve kaart waar er die dag zeehonden of bijzondere vogels zijn gezien. De kaart heeft bovendien meerdere filters die je naar persoonlijke voorkeur aan- en uit kunt zetten en waarop je kunt inzoomen op je bestemming. Zo zie je direct waar er bijvoorbeeld bij jouw hotel op Texel een wandeling begint, een uitzichtpunt is, een lepelaar is gezien of dat er een verrekijker-uitleenpunt in de buurt is.

Samenwerking
De website is een initiatief van het programma ‘Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen’ door Vogelbescherming Nederland, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, It Fryske Gea, Landschap Noord-Holland en het Groninger Landschap.

‘Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen’ wordt mogelijk gemaakt door het Waddenfonds.

Bekijk: www.beleefdewaddennatuur.nl.