Pavel Kabat ontvangt Oostenrijks erekruis

IIASA Directeur-generaal en CEO Professor Dr. Pavel Kabat is bekroond met de hoogste onderscheiding van Oostenrijk voor diensten aan de wetenschap.

Pavel Kabat ontvangt het erekruis uit handen van Jakob Calice, Secretary General of the Federal Ministry of Education, Science and Research in Oostenrijk. Foto: IIASA

Tijdens een ceremonie op 25 juni aan de Oostenrijkse Academie van Wetenschappen in Wenen, ontving Kabat het Oostenrijkse erekruis voor wetenschap en kunst (Österreichisches Ehrenkreuz für Wissenschaft und Kunst I. Klasse) van Jakob Calice, secretaris-generaal van het federale ministerie van onderwijs, wetenschap en onderzoek. De prijs wordt toegekend door de federale president van de Republiek Oostenrijk en erkent vooraanstaande personen die "universele erkenning en een voortreffelijke reputatie hebben verworven voor hun buitengewone prestaties op het gebied van wetenschap of kunst." Het kan aan Oostenrijkers of mensen uit het buitenland worden gegeven.

Het evenement markeerde Kabat's officiële afscheid als IIASA-directeur-generaal. Later dit jaar zal Kabat starten als de eerste Chief Scientist en Research Director van de World Meteorological Organisation (WMO).

Van 2008 tot 2012 was Pavel Kabat directeur/voorzitter van het bestuur van de Waddenacademie. Sinds september 2015 is Pavel Kabat lid van de Raad van Toezicht van de Waddenacademie.

Lees hier het volledige persbericht van IIASA Pavel Kabat receives Austrian Cross of Honor