Seminar Bird Senses of Places op 8 en 9 juni

Het is inmiddels een mooie traditie: het Sense of Place-seminar voorafgaand aan het Oerol-festival. Een fantastische gelegenheid om samen met beleidsmakers, politici, beheerders, natuurbeschermers, onderzoekers, artiesten en natuurliefhebbers twee dagen lang bezig te zijn met het Waddengebied.

Lepelaar, één van de onderzoekssoorten van MetaWad. Foto: Waddenacademie.

Zoals Terschelling tijdens Oerol een verzamelplaats is voor artiesten van over de hele wereld, zo is het Waddengebied in het voorjaar een verzamelplaats voor miljoenen trekvogels. Waar leven ze van? Waarom komen ze naar de Waddenzee? En wat zijn de bedreigingen?

Op woensdag 8 en donderdag 9 juni nemen wetenschappers en kunstenaars u tijdens het vierde Oerol-seminar mee in de wondere wereld van vijf soorten wadvogels voor wie de Waddenzee de spil is in hun leven: de rotgans, drieteenstrandloper, kanoet, rosse grutto & lepelaar. Het wordt een bijzondere, interactieve expeditie langs de Terschellinger landschappen van deze vijf vogelsoorten.

Tijdens het seminar worden de resultaten van vijf jaar Metawad-onderzoek  gepresenteerd, staan we stil bij meer dan veertig jaar wadvogelonderzoek en laten we zien dat elk van deze vogelsoorten het Nederlandse Wad op een unieke manier verbindt met de rest van de wereld. Hiermee bieden we handvaten voor het beheer van deze soorten én voor de biotopen waar deze soorten gebruik van maken in het Werelderfgoed Waddenzee.

Tijdens het seminar maakt u kennis met trekvogelprofessor Theunis Piersma & het hele Metawad-team, musicus en componist Sytze Pruiksma, theatermaker Jos Thie, dansgroep Guy en Roni, Waddenkok Flang Cupido en vele anderen.

Beleef dit unieke seminar mee voorafgaand aan het Oerol-festival. Joop Mulder vanuit Oerol begeleidt deze dagen en is gastheer, samen met Theunis Piersma. Zo maakt u ook eens een geheel andere kant van Oerol mee. Theater gemaakt door vogels is onnavolgbaar, wij laten dat zien in twee prachtige dagen waarbij we u meenemen achter de schermen van de meest unieke schouwburg die “Wadden” heet.

Bekijk hier een filmpje over de afsluiting van het Seminar: ‘TRACKS’ The Sound and science of five migrations op Youtube, met Theunis Piersma en Syze Pruiksma.