Suzanne Hulscher gekozen tot KNAW lid

De KNAW heeft 26 nieuwe leden gekozen. Suzanne Hulscher, hoogleraar waterbeheer, in het bijzonder de watersystemen, aan de Universiteit Twente en voorzitter van de Wetenschappelijke adviesraad van de Waddenacademie is één van de nieuwe leden.

Het Trippenhuis in Amsterdam waar de KNAW is gehuisvest. Foto: KNAW

Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van hun wetenschappelijke prestaties. De KNAW telt ruim vijfhonderd leden. Een lidmaatschap is voor het leven. Op donderdag 8 juni zijn de nieuwe Akademieleden geïnstalleerd.

Suzanne Hulscher (1966)
Suzanne Hulscher onderzoekt de vorming en bewegingen van zandbanken en rivierduinen. Het bijzondere aan het onderzoek van Hulscher is dat ze op natuurkunde gebaseerde modellen combineert met gegevens over planten en dieren. De modellen van Hulscher worden gebruikt om de beste plek te berekenen voor kanalen, pijpleidingen en windmolenparken. Hulscher was eerder lid van De Jonge Akademie en adviseerde onder andere over de toekomst van de Afsluitdijk en over het natuurherstel van de Hedwigepolder in Zeeland. Hulscher is tevens voorzitter van de Wetenschappelijke adviesraad van de Waddenacademie.