Toerisme in Groningen verbeteren door Werelderfgoed Waddenzee?

De provincie Groningen bungelt onderaan de lijst als het gaat om het aantal toeristen, blijkt uit de meest recente cijfers van het CBS. In een artikel dat verschenen is op RTVNoord worden diverse suggesties gedaan voor het verbeteren van de toerismecijfers. Een onderwerp waar ook op de podiumdag2016 ‘Toerisme in het Waddengebied’ zal worden gesproken.

Om ook buitenlandse toeristen naar Groningen te trekken, wil Marketing Groningen de Waddenzee als Werelderfgoed graag meer bekendheid geven. Jouke van Dijk, hoogleraar arbeidsmarktanalyse aan de Rijksuniversiteit Groningen en voorzitter van de Waddenacademie vindt dat er meer eet-, drink- en slaapgelegenheden moeten komen voor toeristen. Als de toeristische sector in Groningen eenmaal gaat groeien, kunnen met name werklozen daar de vruchten van plukken, denkt Van Dijk.

Jouke van Dijk nam hiermee al een voorschot op de Podiumdag Toerisme in het Waddengebied die op 11 mei aanstaande plaatsvindt Leeuwarden. Op deze dag staat de vraag centraal hoe praktijkgericht onderzoek en onderwijs het waddentoerisme kunnen versterken. Iedereen die betrokken is bij het waddengebied kan op 11 mei kennis nemen van nieuwe onderzoekresultaten en deelnemen aan diverse workshops. De dag wordt georganiseerd door Stenden Hogeschool en de Waddenacademie.

Lees hier het volledige artikel op RTV Noord: Hoe kan Groningen meer toeristen trekken?

Bekijk ook het programma Cunera op RTV Noord dat op zondag 1 mei 2016 werd uitgezonden