Vaartocht over de Wadden in het programma Vroege Vogels

Werelderfgoed De Waddenzee inspireerde Mathijs Deen tot het schrijven van zijn boek "De Wadden, een geschiedenis". Genomineerd voor de Jan Wolkersprijs 2014, bereikte het boek een eervolle tweede plaats.

Bron: Rederij Vooruit

Vorige week was er met het boek als basis voor een select publiek een vaartocht over de Wadden: met sprekers over de geschiedenis, maar ook over de natuur. Onder andere ganzenonderzoeker Maarten Loonen en natuurkunstenaar Erik van Ommen waren aan boord van een klipper, die speciaal voor die gelegenheid droogviel op het wad. De sprekers tijdens deze reis zijn mede mogelijk gemaakt via de Waddenacademie.

De website Waddenpost kwam langs aan boord en maakte een leuk artikel over de belevenissen van de deelnemers aan deze tocht

Het programma Vroege Vogels besteedde zondagochtend 12 april in haar radioprogramma tussen 7:00 en 10:00 uur aandacht aan deze vaartocht op NPO Radio1. Het item over de Waddenreis is te beluisteren op de website van het programma Vroege Vogels.

Het boek De Wadden van Mathijs Deen verscheen in september 2013. De Wadden is een uitgave van Uitgeverij Thomas Rap en kost € 19,90.