Verdiepingsprogramma Oerol

Naast muziek-, straat- en theaterprogrammering is er tijdens Oerol ook ruimte voor reflectie, kadering en duiding in het verdiepingsprogramma. Bezoekers krijgen informatie over achterliggende thema’s, de precieze invulling van de Sens of Place-thematiek en maken kennis met makers, wetenschappers en programmeurs van het festival.

Feels like 53.3,5.316667
Door Oerol krijgt Terschelling nieuwe landschappen, nieuwe plaatsen en nieuwe kenmerken. Hoe ervaren en noemen we de plaatsen die de expedities van Oerol creëren en wat blijft er achter op het eiland? Voorafgaand aan het festival start Afdeling Buitengewone Zaken een online verkenning naar de relatie tussen Oerol en het eiland. Gedurende het festival zal door middel van interactieve elementen, verspreid rondom en tussen de Expedities van Oerol, uitgezocht worden waar de grenzen liggen. Langzaam wordt in dialoog met de bezoekers een nieuwe kaart van Terschelling vormgegeven.
Beleef Feels like 53.3,5.316667 voorafgaand en tijdens het festival online. 

Oerolcolleges
De Waddenacademie verzorgt samen met Oerol de Oerolcolleges waar bezoekers kennis kunnen maken met de geheimen en inspiratiebronnen van zowel kunstenaars als wetenschappers. De Oerolcolleges zijn dagelijks van 15:30-16:30 in het Paviljoen op het festivalhart de Westerkeyn.
Bekijk hier het overzicht van de colleges.