Waddenacademie bij Duitse workshop kustonderzoek

Op woensdag 21 maart hield Tim van Oijen, wetenschappelijk medewerker van de Waddenacademie, een presentatie tijdens een workshop over kustonderzoek van het ‘Nordwestverbund Meeresforschung’.

De workshop vond plaats in het Hanse-Wissenschaftskolleg in Delmenhorst. In zijn presentatie zette Van Oijen uiteen hoe ecologisch en sociaal-economisch onderzoek in een integrale systeembenadering aan elkaar verbonden kunnen worden. Vervolgens besteedde hij aandacht aan de opzet van het door het Waddenfonds gefinancierde en mede door de Waddenacademie geïnitieerde WaLTER-project (www.walterproject.nl). Dit project heeft tot doel om een integraal monitoringprogramma voor het Nederlandse waddengebied op te zetten. Tijdens de workshop werd de wens uitgesproken tot intensieve samenwerking met het Duitse WIMO-project (www.wimo-nordsee.de) dat een monitoringprogramma ontwikkelt voor de Duitse Bocht.

U kunt hier de presentatie downloaden (pdf 1,8 Mb). Het deel over het WaLTER-project is aangeleverd door Pim Vugteveen (Radbouduniversiteit Nijmegen).