Waddenacademie brengt review economisch perspectief Waddenzeehavens in 2030 uit

De Raad van Advies Waddenzeehavens heeft voor de actualisatie van het Koersdocument Waddenzeehavens (2012) gebruik gemaakt van het aanbod van de Waddenacademie om een review te laten uitvoeren naar het economisch perspectief van de Waddenzeehavens.

De haven van Harlingen. Foto: Waddenacademie

De review Economisch Perspectief Waddenzeehavens in 2030 is onder auspiciën van de Waddenacademie uitgevoerd door dr. Bart Kuipers, als haveneconoom verbonden aan de Erasmusuniversiteit Rotterdam met bijdragen van drs. Olga van der Valk van Wageningen University & Research.

Centraal in de Review staat de vraag hoe de Waddenzeehavens zich tot 2030 gaan ontwikkelen. Voor de beantwoording van deze vraag is gebruik gemaakt van een scenarioanalyse, een instrument dat breed wordt toegepast in de Nederlandse zeehavens.

Lees hier Waddenzeehavens in 2030: robuuste ankers voor de Waddeneconomie; Review economisch perspectief Waddenzeehavens (pdf 6 Mb) en de memo waarmee de Waddenacademie de Review heeft aangeboden aan de Raad van Advies Waddenzeehavens.

Voor informatie over deze Review kunt u contact opnemen met Klaas Deen (Waddenacademie) of Arjen Bosch (Raad van Advies Waddenzeehavens).

Meer publicaties waddenacademie