Waddenacademie-KNAW prominent op Internet

LEEUWARDEN - De pas opgerichte Waddenacademie-KNAW gaat zich presenteren op het Internet.

Het onderzoeksinstituut speelt een agendabepalende, coördinerende en programmerende rol op onderzoeksgebieden met betrekking tot de Waddenregio. Om die reden heeft het bestuur van de Waddenacademie besloten om een nauwe samenwerking aan te gaan met de projectgroep InterWad, die sinds elf jaar in opdracht van alle Waddenoverheden de succesvolle website www.waddenzee.nl ontwikkelt en beheert.
 
'Naast het bepalen van de onderzoeksagenda voor de Wadden en de leemten in kennis, is één van onze belangrijkste taken het ontsluiten van kennis over het Wad', aldus Pavel Kabat, voorzitter van het bestuur. Het medium Internet is volgens de Waddenacademie het meest voor de hand liggend, onder meer omdat onderzoeksgegevens, databases en geografische kaarten dan voor een groot publiek beschikbaar komen.
 
Al in het eerste kwartaal van 2009 moet de nieuw vormgegeven website online zijn. InterWad coördineert de totstandkoming hiervan, inclusief een functioneel ontwerp van de site. Bovendien biedt zij ondersteuning op het gebied van communicatie, redactie en contentbeheer. InterWad maakt onderdeel uit van Stichting ICTU in Den Haag, de ICT-Uitvoeringsorganisatie van de overheid.