Waddenacademie op Sylt

Op 12 en 13 mei 2011 was de Waddenacademie te gast op het AWI-Wadden Sea Station op het Duitse Waddeneiland Sylt.

De Waddenacademie op bezoek op Sylt. Middenvoor Wim Wolff, verder  vlnr: Pavel Kabat, Morten Pejrup, Jos Bazelmans, Peter Herman, Karsten Reise, Jouke van Dijk, Tim van Oijen, Hessel Speelman en Klaas Deen.

Middenvoor Wim Wolff, verder vlnr: Pavel Kabat, Morten Pejrup, Jos Bazelmans, Peter Herman, Karsten Reise, Jouke van Dijk, Tim van Oijen, Hessel Speelman en Klaas Deen.

Op donderdagochtend gaf professor Karsten Reise (AWI-Wadden Sea Station Sylt) tijdens een korte tocht op het onderzoeksschip Mya uitleg over de regionale veranderingen in het ecosysteem. Vervolgens werden de gasten rondgeleid door het drie jaar geleden volledig vernieuwde onderzoeksinstituut. In de middag werd een bezoek gebracht aan de wandelende duinen aan de noordkant van het eiland. Op vrijdag vond trilateraal overleg plaats over de invulling van een medio volgend jaar te verschijnen special issue van het tijdschrift Ocean and Coastal Management, dat geheel aan het trilaterale waddengebied zal worden gewijd. Aan dit overleg namen naast het bestuur van de Waddenacademie en professor Karsten Reise ook professor Morten Pejrup (Universiteit van Kopenhagen), emeritus hoogleraar Wim Wolff (Rijksuniversiteit Groningen), wetenschappelijk medewerker dr. Tim van Oijen en bestuurssecretaris Klaas Deen deel.