Waddenacademie steunt Oerol project 36.5/ A durational performance with the sea

De New Yorkse kunstenaar Sarah Cameron Sunde staat in een waddengebied gedurende een volle cyclus van het getij. Opkomend water omvat haar lichaam om het vervolgens weer los te laten. 36.5 werd in 2015 gelanceerd en reist tot 2020 langs verschillende plekken op de wereld.

Publieksparticipatie op het strand West Noordsvaarder voor project van Sarah Cameron Sunde
Bordje op Oerol bij project Sarah Cameron Sunde

De doorlopende video is tijdens Oerol te zien op verschillende locaties op het eiland. De omgeving en het getij gaan een tijdelijk verbinding aan met elkaar, het water, het individu en de samenleving. 36.5 / a durational performance with the sea beslaat meerdere jaren en verschillende continenten.

De Waddenacademie steunt dit project op Oerol en koppelt Sarah aan prof. dr. ir. Pier Vellinga , portefeuillehouder Klimaat en Water bij de Waddenacademie om haar voortdurende onderzoek verder te verdiepen.

Op dinsdag 14 juni 2016 vond bij dit project een Oerol-college plaats, om 14.00 uur op de Westerkeyn. Met Sarah Cameron Sunde en prof. dr. ir. Pier Vellinga. Bekijk hier de presentatie van Pier Vellinga (pdf 4 Mb).

Op 15 juni kon het publiek deelnemen aan "A durational performance with the sea" van 12:00 tot 00:00 op het strand West Noordsvaarder door samen met Sarah Cameron Sunde in het water te staan en het getij te ervaren.