Zijn afspraken met Groningen Seaports reëel?

Recent zijn harde afspraken gemaakt met Groningen Seaports over de inzet van het havenbedrijf. Meer banen, een hoger rendement en CO2-reductie.

Eemshaven

In een artikel in Dagblad van het Noorden reageren Bart Kuipers, hoogleraar haveneconomie aan de Erasmus-universiteit in Rotterdam en Jouke van Dijk (hoogleraar Hoogleraar Regionale Arbeidsmarktanalyse aan de Rijksuniversiteit Groningen en voorzitter van de Directie van de waddenacademie) op deze afspraken.

Kuipers:"Nou, op die werkgelegenheid zou ik geen fles wijn zetten". Van Dijk: "De Eemshaven is een loden last, Post heeft daar goed werk gedaan, maar er zijn wel veel activiteiten gekomen die niet heel veel werk opleverden." En ook nog het verkeerde werk, vindt Van Dijk, want als voorzitter van de Waddenacademie is hij niet zo ingenomen met de kolencentrale van RWE.

Lees meer in twee artikelen, verschenen in het Dagblad van het Noorden: Huiswerk voor Groningen Seaports-baas Harm Post (Dagblad van het Noorden, 31 augustus 2016) (pdf 0,1 Mb) en "Ik zou er geen fles wijn op zetten" (Dagblad van het Noorden, 1 september 2016, pdf 2 Mb).