Veilig van mosselen en oesters genieten

03.08.2016 03:30 Leeftijd: 1 Jaar
Categorie: Ecologie, Economie
Door: Nathalie Steins/Friesch Dagblad

In de serie opinieartikelen in het Friesch Dagblad, die op initiatief van de Waddenacademie tot stand komen is een artikel verschenen van Nathalie Steins, Programma Manager IMARES Wageningen Universiteit & Research.

Japanse Oesters voor consumptie

„Gif in mosselen en oesters uit Oosterschelde” berichtten verschillende media de afgelopen weken. En dus slaan veel consumenten het eten van een gezellig pannetje mosselen over. Jammer, want Nederlandse mosselen en oesters die via de supermarkt, detailhandel of horeca worden verkocht kun je met een gerust hart eten. Hoe zit het nu eigenlijk met die stof die gevonden is en hoe wordt de voedselveiligheid gewaarborgd?

Lees het volledige artikel Veilig van mosselen en oesters genieten op de website van het Friesch Dagblad.

Bekijk ook het overzicht van alle sinds mei 2011 verschenen opinieartikelen.