Spring naar hoofd-inhoud

Het is me Wad – Gratis toegankelijk filmfestival over ons Waddengebied

Maandag 27 t/m woensdag 29 augustus, Podium Vlieland

Ouderwets strandvermaak op Vlieland. Beeld uit de archiefcompilatie ‘Tijdreis langs de Waddeneilanden’. Foto: Fries Film Archief

De Waddenacademie, gemeente Vlieland, het Fries Film Archief en Podium Vlieland organiseren van maandag 27 t/m woensdag 29 augustus een intiem filmfestival met de mooiste speelfilms, documentaires en archiefbeelden van en over het Waddengebied. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Het programma begint dagelijks om 13.00 uur.

Tijdens het festival zijn er twee historische beeldcompilaties met unieke Vlieland-beelden te zien, gemaakt door het Fries Film Archief. Er draaien twee klassieke Wadden-documentaires van Johan van der Keuken en Kees Hin. Voor kinderen van alle leeftijden hebben we woensdagmiddag een bijzondere animatiefilm.

En bij mooi weer vertonen we de avondfilm in samenwerking met Staatsbosbeheer in Zaal 2, de openluchtbioscoop in de duinen bij de jachthaven. Bij slecht weer of lage temperaturen wijken we uit naar de overdekte Zaal 1 van Podium Vlieland in de Dorpsstraat .

Meer informatie op de website van podium Vlieland en in onze kalender.