Spring naar hoofd-inhoud

Jouke van Dijk neemt afscheid als directeur Waddenacademie

Jouke van Dijk zat gisteren voor de laatste keer als directeur het overleg met de portefeuillehouders van de Waddenacademie voor.

Jouke van Dijk neemt afscheid van de Waddenacademie. Foto: Sophia Klaassen
Aanbieding van de trilaterale kennisagenda aan de wadden ministers van Denemarken, Duitsland en Nederland in 2018. Foto: Henk Postma

Na afloop van de vergadering namen de medewerkers van het bureau van de Waddenacademie, de huidige portefeuillehouders en hun voorgangers in een digitale bijeenkomst onder het genot van een borrel met lovende woorden afscheid van Jouke.

Met een mooi beeld van kunstenares Mariëlle Buckinx werd Jouke bedankt voor zijn inzet voor de Waddenacademie in de afgelopen twaalf jaar. Hoogtepunt voor Jouke was de totstandkoming van de Trilaterale Onderzoeksagenda in 2018, die ook integraal onderdeel werd van de Verklaring van Leeuwarden en daarmee leidend voor het trilaterale waddenonderzoek in de komende jaren.
 
Jouke van Dijk was van december 2008 tot 1 januari 2021 portefeuillehouder Economie en vanaf 1 augustus 2012 tevens directeur van de Waddenacademie. Pieter van Beukering neemt op 1 januari de portefeuille Economie over. Katja Philippart, portefeuillehouder Ecologie wordt de nieuwe directeur van de Waddenacademie.