Spring naar hoofd-inhoud

Laatste WadWeten Cora de Leeuw

Selectie van de WadWetens van Cora de Leeuw

Strandbroeders op Ameland is de laatste bijdrage van Cora de Leeuw aan de populairwetenschappelijke rubriek WadWeten. Cora schreef sinds 2018 voor deze rubriek en gaat daar nu mee stoppen.

In haar bijdragen kwamen diverse onderwerpen aan bod. Eén van haar eerste WadWetens Roofvogels op Ameland is nog steeds een veel bezochte pagina op onze website en de WadWeten over de enorme hoeveelheid aangespoelde mosdiertjes haalde afgelopen zomer het landelijke nieuws.

We bedanken Cora voor haar inzet in de afgelopen jaren en wensen haar veel succes toe in haar nieuwe functie als docent bij de Hanzehogeschool. Een overzicht van alle bijdragen van Cora is hier te lezen.

Opvolger

Cora wordt opgevolgd door journalist Wouter Hoving. Hij zal samen met Tim van Oijen de maandelijkse Wadweten verzorgen en daarbij de verschillende kennisdisciplines, waaronder de biologie, geologie en cultuurhistorie beschouwen.

WadWeten

Onder de noemer WadWeten publiceren de Waddenacademie en de Leeuwarder Courant met ingang van januari 2021 iedere maand een artikel over recent onderzoek op en rond de Wadden. Sinds 2009 zijn er honderden WadWetens verschenen, tot en met 2020 in samenwerking met de Waddenvereniging. Via de speciale WadWeten Zoek pagina kunt u zoeken op onderwerp.