Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwe publicatie: Journey- The Trilateral Wadden Sea Cooperation 1987-2014

In de klassiekerreeks van de Waddenacademie verscheen op 26 augustus een nieuw boek: Journey- The Trilateral Wadden Sea Cooperation 1987-2014 a personal account, geschreven door Jens Enemark.

Karin Lochte, voorzitter van de Wadden Sea Board, ontvang het boek van de auteur Jens Enemark. Foto: Klaas Deen

Karin Lochte, voorzitter van de Wadden Sea Board, ontvang het boek van de auteur Jens Enemark. Foto: Klaas Deen

Cover Journey- The Trilateral Wadden Sea Cooperation 1987-2014 a personal account by Jens Enemark

Jens Enemark was 1987 tot 2014 secretaris van de Trilateral Wadden Sea Cooperation (TSWC) en hoofd van het uitvoerend bureau CWSS (Common Wadden Sea Secretariat) in Wilhelmshaven in Duitsland. Reden voor de Waddenacademie om hem te vragen zijn memoires op papier te zetten. In het Engelstalige boek getiteld Journey blikt Enemark terug en vertelt het verhaal van een kwart eeuw trilaterale Waddenzee samenwerking, met als hoogtepunt de inschrijving van de Waddenzee op de  UNESCO Werelderfgoedlijst in 2009.

Op dit moment staan we voor het dilemma hoe enerzijds het leidende principe van een natuurlijk en duurzaam ecosysteem en de buitengewone universele waarde van de Waddenzee kunnen behouden, terwijl anderzijds de samenleving een aantal sociaaleconomische transities moet doormaken (bijvoorbeeld met betrekking tot visserij, energie, toerisme en landbouw).  De ervaringen en inzichten zoals vastgelegd door Jens Enemark kunnen ons helpen bij het voorbereiden en overwinnen van verwachte en onverwachte hindernissen bij het aangaan van deze toekomstige uitdagingen.

Het eerste exemplaar van het boek werd op 26 augustus 2021 op de Wadden Sea day in Wilhelmshaven door Jens Enemark aan geboden aan Karin Lochte, voorzitter van de Wadden Sea Board.

Download: Journey- The Trilateral Wadden Sea Cooperation 1987-2014 a personal account (pdf 8, 4 Mb)

Meer boeken in de klassiekerreeks van de Waddenacademie vindt u in de publicatielijst.