Spring naar hoofd-inhoud

Waddenlaboratorium op Terschelling

Van 21 t/m 24 oktober presenteren Oerol en de Waddenacademie het Waddenlaboratorium met een Symposium, Oerol Colleges, Veldwerk en de Waddenlaboratorium Route

Deep meaning of voyaging. Beeld: Esther Kokmeijer

Op 21 oktober worden tijdens het 27e symposium van de Waddenacademie drie projecten (Deep Meanings of Voyaging van Esther Kokmeijer, Narratives of the Forest van Elmo Vermijs en Waddenorgel van Stef Veldhuis) uitgelicht, met als onderliggende vraag of, en zo ja op welke wijze, de samenwerking tussen kunst en wetenschap een bijdrage kan leveren aan actuele maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering en zeespiegelstijging.

Het symposium is tevens de officiële start van het door het Waddenfonds mede gefinancierde project Waddenlaboratorium, waarin samen werken aan duurzame toepassingen voor het Waddengebied centraal staat.

In het weekend van 22 t/m 24 oktober is er een programma rondom de drie kunstwerken! Je kunt de drie kunstwerken (allen op West-Terschelling) bezoeken tijdens de Waddenlaboratorium Route. Ook kun je een Oerol College volgen of mee gaan met Veldwerk (excursie).

Oerol colleges

Vrijdag 22 oktober van 9:30-11:00 uur Oerol college Waddenorgel door Katja Philippart
Zaterdag 23 oktober van 9:30-11:00 uur Oerol college Deep meanings of voyaging door Ap van Dongeren
Zondag 24 oktober van 9:30-11:00 uur Oerolcollege Narratives of the forest door Kees Bastmeijer

Schrijf je in voor het symposium op donderdag 21 oktober of kom langs van 22 t/m 24 oktober op Terschelling voor het programma rondom de drie kunstwerken.

De inschrijving voor het symposium (mogelijk tot 14 oktober) en de kaartverkoop (via oerol) zijn gestart.