Sense of Place: Leven onder aan de dijk

21 november Waddenkustforum: De mens aan de kust

Denk en praat mee met verschillende experts tijdens het Waddenkustforum met drie inspirerende meet-ups over het leven aan de Waddenkust.

Op 21 november De mens aan de kust

Wat voor sociale en maatschappelijke impact heeft het leven onder aan de dijk op de inwoners? Welke relatie bestaat er tussen mens en kust? Samen met Jouke van Dijk (Waddenacademie), Sjak Papma (Vitale Waddenkust), Max van Gils (Waddengemeenten) en Tjikske Andringa (Dorpsbelang Blije) nemen we het leven langs de dijk onder de loep.

Datum: 21 november
Tijden: 19.00 – 21.30 uur
Locatie: Café de Tap, Hoofdstraat 1, Blije
Aanmelden: Meld je voor 16 november aan via aanmelden(at)sense-of-place.eu.

Het waddenkust forum is onderdeel van het Sense of Place project: Leven onder aan de dijk. Met Blije als podium laat ‘Leven onder aan de dijk’ van 10 tot en met 30 november zien hoe mens en zee al eeuwenlang aan elkaar gewaagd zijn. Aan de ene kant is de zee heer en meester, aan de andere kant bouwt de mens – met man en macht – aan een leven op gewonnen land. Hoe leefde men eeuwen geleden langs de prachtige maar onverbiddelijke Waddenkust? Wat kunnen de bewoners ons vertellen over het hedendaagse leven onder aan de dijk? En hoe ziet de toekomst er volgens de experts uit? Met een charmant programma biedt ‘Leven onder aan de dijk’ voor ieder wat wils en kom je meer te weten over dit prachtige stukje Fryslân.

Het volgende waddenkustforum is op 28 november: Klimaatverandering op het platteland

Meer informatie: https://www.sense-of-place.eu/project/levenonderaandedijk/