Waddenzee wereldzee: UNESCO als rentmeester?

17.01.2012 10:47 Leeftijd: 7 Jaar
Categorie: Algemeen, Nederlands, Waddenacademie, Internationaal
Door: Waddenacademie

Op maandag 16 januari was de vierde bijeenkomst van de lezingen- en documentairereeks Wadblik,dit maal met als thema ‘Waddenzee wereldzee: UNESCO als rentmeester?’.

Barend ter Haar, spreker van de avond links op de eerste rij, naast hem Sophie Primot en Greetje van den Bergh van de Nationale Unesco Commissie

Vragen vanuit de zaal

 De grote zaal van het Filmhuis in Leeuwarden was tot de laatste stoel toe bezet voor een lezing van Barend ter Haar over de invloed van ontwikkelingen in de wereld op de Waddenzee en omgekeerd. Ter Haar, leider van de Nederlandse delegatie op de vergadering  van het Werelderfgoedcomité waar besloten werd dat de Waddenzee op de Werelderfgoedlijst kwam te staan, ondersteunde zijn lezing met filmmateriaal van UNESCO. Na de pauze werd een deel van de documentaire van Helmie Stil ‘De Wereld is Plat’ vertoond. In deze documentaire volgt de filmmaker bioloog en onderzoeker van het NIOZ Theunis Piersma tijdens zijn werk op het wad. De lezing van Barend ter Haar en de vertoonde UNESCO-films zijn hier te bekijken.

Bekijk het volledige programma van Wadblik, dat loopt tot en met mei 2012.

Wadblik is een initiatief van de Waddenacademie, Fries Museum, Film in Friesland en de Nationale UNESCO Commissie, waarin lezingen worden gekoppeld aan historisch filmmateriaal.