Spring naar hoofd-inhoud

Wadden Jongeren Netwerk

Het Waddengebied biedt leerlingen, studenten en jonge professionals een boeiende omgeving om te leren, kennis te delen en hun eigen vaardigheden te ontwikkelen en toe te passen. Het gebied is constant in ontwikkeling! Er zijn uitdagingen op het gebied van het behoud en beheer van de natuur, het landschap en de culturele waarden. Daarnaast zijn er ook belangrijke transities gaande op het gebied van energie, landbouw, visserij, voedsel en duurzame economie.

De Waddenacademie en het Waddenfonds willen bevorderen dat de kennis en ervaring van jongeren meer wordt ingezet bij al deze ontwikkelingen. We trekken hierbij samen op met het Omgevingsberaad Waddengebied en Beheerautoriteit Waddenzee.

In 2022 zijn we begonnen met het betrekken van jongeren bij het Waddengebied. Jongeren hebben deelgenomen aan evenementen zoals de Waddenmars van PRW en de de Toogdag van het Waddenfonds. Daarnaast heeft een Nederlandse delegatie deelgenomen aan de Trilateral Youth Conference. We hebben ook bijgedragen aan twee Summerschools op het Wad, waar studenten van verschillende opleidingen aan deelnamen. In oktober 2022 hebben we een workshop georganiseerd over het betrekken van jongeren bij het Waddengebied, wat heeft geleid tot een Wadden Jongeren Netwerk in oprichting.

In juni 2023 organiseerde het Wadden Jongeren Netwerk met behulp van Waddenacademie en Waddenfonds een weekend op Terschelling rondom het thema "Systeemveranderingen in het Waddengebied".

In samenwerking met de landschapstriennale werd in september 2023 een viertal waddencafés/donderdagdialogen voor en met jongeren georganiseerd.

Bekijk ook onze kalender voor komende activiteiten, die ook voor jongeren interessant kunnen zijn (summerschools etc.).

Meld je aan

Ben je ook geïnteresseerd in het Wadden Jongeren Netwerk en wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de mailinglijst.