Skip to main content

Symposium 'Wijs met de Waddenzee'

De Waddenvereniging en de Waddenacademie nodigden wetenschappers, bestuurders en bewoners van het gebied uit voor het symposium ‘Wijs met de Waddenzee’ op 16 en 17 oktober 2015 ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de Waddenvereniging.

Op vrijdag ging het symposium meteen goed van start in de sfeervolle Willemsloods in Harlingen. Er werden een aantal boeiende lezingen gegeven, die veelal vanuit een wetenschappelijke invalshoek terugkeken op vijftig jaar waddengebied. Voorzitter van de Waddenacademie Jouke van Dijk noemde de bewoners de kracht van het gebied, iets dat de deelnemers die avond in Holwerd zelf hebben ervaren. Het dorp barstte van de gezelligheid. Velen overnachtten bij de mensen thuis in Hotel Holwerd.

Op zaterdag werd het vijftigjarig jubileum van de Waddenvereniging gevierd. De deelnemers doken in het Werelderfgoed Waddenzee en maakten kennis met het gebied vanuit verschillende invalshoeken. Een overkoepelend thema bleek het verbinden van buitendijks met binnendijks te zijn. Er werd geconcludeerd dat ook de randen van de Waddenzee erbij horen. En in de carrousel werd nog eens onderstreept dat de bewoners daarbij een belangrijke speler zijn.

Bekijk ook de presentatie en video-opnames van de lezingen op de eerste dag, en de foto-impressie van beide dagen

Een uitgebreid verslag van het symposium zal verschijnen in het WADDENmagazine van december dat ook alle deelnemers thuis gestuurd krijgen.

De geweldige sfeer van het tweedaagse jubileumsymposium ziet u terug in het filmpje dat de Waddenvereniging liet maken als herinnering aan het jubileumsymposium. Klik op de afbeelding hieronder om het te bekijken.