Spring naar hoofd-inhoud Skip to page footer

Links

Waddenzee.nl
In de thema's op waddenzee.nl is zoveel mogelijk beleidsmatige, wetenschappelijke en meer algemene informatie over de Waddenzee verzameld afkomstig van een groot aantal bronnen: overheden, onderzoekinstellingen, belangenorganisaties en bedrijven.
Ga direct naar het thema duurzame economie met onderwerpen als havens, visserij en  toerisme en recreactie

Planbureau voor de Leefomgeving
Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) is het nationale instituut voor strategische beleidsanalyse op het gebied van milieu, natuur en ruimte. Het PBL draagt bij aan de kwaliteit van de politiek-bestuurlijke afweging door het verrichten van verkenningen, analyses en evaluaties waarbij een integrale benadering vooropstaat. Het PBL is voor alles beleidsgericht. Het verricht zijn onderzoek gevraagd en ongevraagd, onafhankelijk en wetenschappelijk gefundeerd.

SER Noord-Nederland
De SER Noord-Nederland is een onafhankelijk adviesorgaan. De raad adviseert (gevraagd en ongevraagd) de drie noordelijke provincies i.c. het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) en derden over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal- economisch en ruimtelijk economisch beleid. In de SER Noord-Nederland zijn werkgeversen werknemersorganisaties vertegenwoordigd en leden-deskundigen op het gebied van ruimtelijke ordening, innovaties,  arbeidsmarkt en scholing, regionale economie en mondialisering.

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) verricht sociaal-wetenschappelijk beleidsrelevant onderzoek en rapporteert hierover aan regering en parlement. Op de website kunt u de onderzoeken van het SCP inzien.

Het Centraal Planbureau (CPB) is het economische onderzoeksinstituut van Nederland.

Samenwerkingsverband Noord-Nederland
Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland is een samenwerkingsverband van de drie noordelijke provincies met als doel de economische positie van Noord-Nederland te versterken. Sinds 1992 is de samenwerking in het Noorden vastgelegd in de vorm van een gemeenschappelijke regeling. In dit samenwerkingsverband hebben de vier grote steden Groningen, Leeuwarden, Emmen en Assen sinds 2007 een belangrijke adviesrol.

Kennisnetwerk Krimp Noord-Nederland (KKNN) 

Het KKNN is een netwerk van organisaties in Noord-Nederland dat zich richt op maatschappelijke opgaven door de lens van veranderende bevolkingssamenstelling. Het netwerk, opgezet door regionale kennisinstellingen, verbindt diverse partijen zoals overheden, zorgorganisaties, en bewonersinitiatieven. Het KKNN organiseert bijeenkomsten en deelt kennis via diverse kanalen om demografische ontwikkelingen te bespreken en te verdiepen. Daarnaast stimuleert het netwerk ook de verdere ontwikkeling van kennis door middel van onderzoek met een focus op regionale vraagstukken.

Kening fan 'e Greide
Kening fan 'e Greide is een community-project dat aandacht vraagt voor de toekomst van het weide- en cultuurlandschap. In het initiatief, waarin burgers optrekken met wetenschappers, natuur- en cultuurliefhebbers en vertegenwoordigers van groene organisaties. Een multidisciplinaire aanpak met de thema's Ecologie, Economie, Sociaal-Cultureel.