Spring naar hoofd-inhoud

Waddencafés voor jongeren in september

Het Waddenfonds, de Waddenacademie en de Landschapstriënnale organiseren in september vier Waddencafés voor en door jongeren in Leeuwarden, Holwerd, Warffum en Den Helder. De avonden worden geleid door Wilbert van de Kamp en zijn gericht op jongeren van 16 tot 27 jaar oud. Het eerste Waddencafé over landbouw en agrotoerisme is op 7 september in Leeuwarden.

Flyer waddencafé Waddenlandbouw

Klik op de afbeelding om de flyer te openen

Agrotoerisme is hot en happening als je de berichten mag geloven, maar welke kansen biedt verbreding voor agrarische jongeren en het platteland eigenlijk? Zit hier wel een verdienmodel achter en zitten we in dit gebied wel te wachten op meer toeristen?

In Holwerd wordt op 14 september gesproken over de toekomst van de dijk. Hoe wonen we over 30 of 50 jaar en wat betekent die dijk dan nog. Is er dan nog een dijk, is de dijk bewoond of misschien wel weg, inclusief de dorpen er achter?

De avond in Warffum op 21 september heeft als thema Wonen aan het Wad of verhuizen naar de stad?  Wat heb je nodig om als jongere op de Waddenkust te blijven wonen of zelfs terug te keren? Hoe is het gesteld met de leefbaarheid voor jongeren?

Op 21 september wordt er in Den Helder gesproken over de haven. De haven verandert, de visserij neemt al een aantal jaren af en er is een toenemende focus op offshore wind, olie en gas. Wat betekent dit voor Den Helder als havenstad en de toekomst van jongeren in relatie tot de maritieme industrie?

Meer informatie en aanmelden

Elke avond start om 19:00 en duurt tot 21:30. Jongeren zijn van harte welkom om onder het genot van een drankje en bitterballen mee te praten, en kunnen zich opgeven via het aanmeldformulier op de website van het Waddenfonds.

Voor meer details per Waddencafé, zie de kalender.

Het eindresultaat van de Waddencafés wordt op 29 september gepresenteerd tijdens het symposium Dynamische Waddendelta in Harlingen.